Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Τι απαιτείται για έκδοση πιστοποιητικού Μονίμου Κατοίκου του Εξωτερικού

alt

Για να εκδοθεί πιστοποιητικό Μόνιμου Κατοίκου Εξωτερικού από το Γενικό Προξενείο απαιτείται να αποδειχθεί ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι μονίμως εγκατεστημένος/η στην Αυστραλία,

δηλαδή ότι εδώ ευρίσκεται η "συνήθης κατοικία" του/της, το κέντρο της οικογενειακής του/της ζωής και εργασιακής απασχόλησης.

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, ως "συνήθης κατοικία" λογίζεται ο τόπος όπου διαμένει κανείς τουλάχιστον για 185 μέρες το χρόνο και με τον οποίο συνδέεται με προσωπικούς και επαγγελματικούς δεσμούς. Στοιχεία που είναι χρήσιμα για να διαμορφώσουν στην Προξενική Αρχή την πεποίθηση ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η διαμένει μονίμως στην Αυστραλία είναι, σε ενδεικτική βάση, τα εξής :

  1. Βεβαίωση απασχόλησης σε επιχείρηση με έδρα την Αυστραλία ή στο Αυστραλιανό Δημόσιο.
  2. Λογαριασμοί τηλεφώνου κατοικίας / επιχείρησης από Αυστραλιανή Εταιρία.
  3. Συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας στην Αυστραλία.
  4. Ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτων σε Αυστραλιανή εταιρία.
  5. Φορολογικές δηλώσεις στις Αυστραλιανές Αρχές.
  6. Μητρώο Διεθνών Μετακινήσεων (Records of International Movements) ,

Τα ανωτέρω στοιχεία, καθώς και τα διαβατήριά σας θα σας ζητηθούν από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές προκειμένου να σχηματίσουν την πεποίθηση για την ιδιότητά σας ως Μονίμου Κατοίκου της Αυστραλίας. Αντίγραφα των ανωτέρω στοιχείων θα κρατηθούν στο φάκελο σας. Η χρήση των ανωτέρω στοιχείων διέπεται 'από την ' Ελληνική νομοθεσία περί προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (Ν. 2472/1997).

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

oeega2


obituaries3

book100

thegreektips

adv-160x300

GUEST WRITERS

©2013 GreekAustralian.com.au. All Rights Reserved
Design by Orama Communications